ylliX - Online Advertising Network
migrationsverket - الميجرخون - مصلحة الهجرة

قرار لمصلحة السوريين من مصلحة الهجرة السويدية

عواصم - وكالة أنباء المغتربين/

قرار لمصلحة السوريين من مصلحة الهجرة السويدية

في قرار عال صدر اليوم اعلنت مصلحة الهجرة السويدية وقف اصدار اية قرارات متعلقة بالمنطقة الشمالية الشرقية من سوريا، وايضا ايقاف تنفيذ قرارات الابعاد الصادرة. هذا يعني عدم البت بجميع طلبات اللجوء المقدمة من اشخاص من هذه المنطقة، وفق رئيس الشؤون القانونية في مصلحة الهجرة فريدريك باير.

لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Beslutsstopp gällande Hassakah-provinsen i Syrien

Migrationsverket ska tills vidare inte fatta beslut i ärenden som rör sökande från Hassakah-provinsen, enligt en ny rättslig kommentar. Inte heller ska någon person behöva återvända till provinsen i nuläget.
– Det går i dagsläget inte att bedöma hur konflikten kommer att utvecklas, säger Migrationsverkets rättschef Fredrik Beijer.

Säkerhetsläget i nordöstra Syrien där Turkiet inledde en militäroffensiv i förra veckan är allvarligt men svårbedömt. Enligt en helt ny lägesanalys från Migrationsverket går det i dag inte att bedöma hur konflikten kommer att utveckla sig.

För att kunna göra en framåtsyftande riskbedömning i asylärenden behöver Migrationsverket ytterligare landinformation. Dessutom krävs ytterligare bevakning av den politiska utvecklingen och säkerhetsläget för att kunna verkställa utvisningsbeslut som gäller sökande från Hassakah-provinsen.

– Det är ännu för tidigt att dra några slutsatser om vilka risker som kommer att bestå över tid. Migrationsverket ska varken fatta bifalls- eller avslagsbeslut gällande sökande från Hassakah i nuläget, säger Fredrik Beijer.

I alla övriga delar gäller fortfarande det rättsliga ställningstagandet angående prövning av skyddsbehov för personer från Syrien (SR 23/2019). Det finns, enligt den rättsliga kommentaren, inte anledning att stoppa återvändandet till de delar av övriga Syrien där Migrationsverket bedömt att så kan ske.

– Såväl den politiska situationen som säkerhetsläget i nordöstra Syrien är oroande och mer landinformation måste inhämtas om utvecklingen innan någon ny bedömning kan göras, säger Fredrik Beijer.

Migrationsverket bevakar fortsatt noggrant händelseutvecklingen i landet.

للحصول على دعم من الشركة الراعية اضغط هنا

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك ان تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.......المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع وكالة انباء المغتربين

للحصول على استشارة قانونية عاجلة في شئون الهجرة واللجوء من هنا

ضع ايميلك هنا:

Delivered by FeedBurner

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: